joi, octombrie 29, 2009

Esti fericit?


Era trecut de ora două noaptea. Somnul refuza să îmi dea târcoale, iar ochii îndrăzneau să stea deschişi. Am luat o carte în mână să mă mai cultiv, sperând ca el, somnul, să mă lovească. Citind, ecoul unei fraze rostită de o bătrânică m-a lovit…”Esti fericita?” îşi întreba bunica nepoata dusă la oraş să se facă “om mare”. Acea frază a început să nu îmi dea pace…Am început să mă întreb…sunt eu fericit? Lacrimile au început să se prelingă…le-am dat voie să curgă pe obrazul meu de bărbat pentru că nu mă vedea nimeni. Gândul mi-a fugit la dimineţile când zâmbeam către Cer în semn de recunoştinţă pentru o nouă zi, la bucuria pe care o aveam atunci când puteam ajuta pe cineva, la pacea şi fericirea pe care mi-o aduceau lucrurile mărunte ale vieţii…, iar de ceva timp uitasem să zâmbesc şi să mă bucur de tot ceea ce Dumnezeu mi-a dat.

În acea noapte, cu sufletul gol şi fără bucuria Cerului, mi-am ridicat privirea în sus şi mi-am cerut iertare pentru fiecare păcat, pentru fiecare lucru căruia i-am dat voie să îmi fure bucuria dată de El, de Dumnezeu. Atunci am înteles că tot ceea ce ne fură fericirea şi bucuria mântuirii e păcat.

Uitându-mă în jur, văd tot mai puţini oameni fericiţi şi împliniţi. Lucrurile neînsemnate, munca în exces, lipsa unei părtăşii reale cu Dumnezeu sau prezenţa păcatelor minore au sugrumat încet, dar sigur fericirea şi bucuria credincioşilor. Biblia spune “Bucuraţi-vă, iarăşi zic bucuraţi-vă!” însă pentru cei mai mulţi credincioşi fericirea şi bucuria sunt un lux. Ce viaţă crudă! Ce trist! Ce departe suntem de Scriptură! Ne-a pregătit Dumnezeu o viaţă plină de fericire, pace şi bucurie însă noi, creştinii, trăim cerşind din când în când câte un zambet, câte un moment de fericire şi împlinire.

E normal să nu avem bucurie şi fericire atunci când, în loc să căutăm faţa lui Dumnezeu, ne pierdem timp cu munca în exces, cu lucruri minore şi nefolositoare. În Psalmul 16:2 ni se spune că Dumnezeu este singura fericire. Avem pretenţia de a fi fericiţi însă, în realitate, acordăm prea puţină atenţie Divinităţii. Nu putem susţine că Dumnezeu e fericirea noastră când ne rugăm din când în când câte cinci, zece minute, iar în rest ne ocupăm timpul cu alte banalităţi. Uităm mult prea des că “Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt”- Romani 14:17.

O viaţă lipsită de fericire şi bucurie este o viaţă tristă, neîmplinită şi fără sens. Este o viaţă în care faci totul mecanic (că aşa trebuie), plictisit şi fără chef.

Cu Dumnezeu nu este aşa! Când trăieşti cu Dumnezeu, te bucuri de florile câmpului, de adierea vântului, de famila şi prietenii tăi, de viaţă şi de tot ce înseamnă frumos. Cu El te bucuri şi în încercări…Oare chiar poţi fi fericit în încercări?!…Da, cu Dumnezeu suntem fericiţi în necazuri, probleme şi încercări. Lacrimile vor curge, însă zâmbetul îţi va apărea pe faţă atunci când vei simţi mângâierea Lui şi când, prin credinta, Îl vei vedea cum îţi va şterge lacrima ce refuză să te asculte. Şi ce poate fi mai frumos decât să ştii că El, Regele universului, Împăratul împăraţilor e cu tine?! Dumnezeu e singura fericire. Caută-L pe El, caută prezenţa Lui, iar Dumnezeu nu te va dezamagi. El, doar El este singura fericire!

Florin Lupean

Preluat de pe www.pasi.ro

vineri, august 28, 2009

Rugăciunea îți oferă sănătate


Rezultatele științifice confirmă importanța rugăciunii în viața creștinului. Sfânta Scriptură în mod repetat ne cheamă la a practica închinarea prin rugăciune, și chiar ne transmite un adevăr important, confirmat și de descoperirile științifice: „Rugați-vă neîncetat!”(1 Tesaloniceni 5:17).

„În mod suprinzător, o serie de dovezi științifice arată că credința exprimată prin rugăciune îi poate răsplăti pe creștini cu sănătate. Prin intermediul rugăciunii, se satisface o nevoie psihologică înnăscută a omului. Aici este vorba, evident, mai ales de religia trăită spiritual, nu doar de religia manifestată social, ne explică psihologul Daniel David, profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj şi consultant la Mount Sinai School of Medicine din New York.

Dacă oamenii au disciplina rugăciunii pe o perioadă lungă de timp, recomandat fiind pe tot parcursul vieții, atunci unele schimbări ale creierului devin permanente.

Disciplina postului întăreşte sănătatea. Credinţa şi sănătatea se mai suprapun însă şi în alte moduri. Un bun exemplu este postirea pe parcursul unei zile întregi, ce duce la eliminarea toxinelor, şi la creșterea spirituală a creștinului. Dacă este ţinut cum trebuie, postul poate aduce o stare de claritate şi le poate dărui practicanţilor un sentiment de împlinire. Chiar dacă nu este sănătos din punct de vedere biologic, întrucât creierul trebuie să se hrănească cu multe calorii pentru a rămâne funcţional, pacea care însoţeşte aceste fenomen întăreşte postirea şi îl răsplăteşte pe practicant pentru efort la acelaşi nivel psihosomatic. Cu toate acestea, elementul spiritual care se intersectează cel mai natural cu sănătatea la majoritatea credincioşilor este rugăciunea.

Importanţi teologi cred în puterea rugăciunii de protecţie de a-i ajuta pe bolnavi, iar importanţi oameni de ştiinţă i-au dedicat peste 6.000 de studii doar din 2000 încoace. În 1988, cardiologul Randolph Byrd a descoperit că pacienţii pentru binele cărora s-au rugat alţii au învins boala mai bine decât cei care nu au avut parte de aceasta.

Aşa cum avem înnăscute nevoile de hrană, apă, oxigen etc., avem înnăscută şi nevoia de rugăciune.” (Sursa: Cotidianul)

Aceste descoperiri arată încă o dată că știința confirmă Scriptura și scoate în evidență măreția înțelepciunii lui Dumnezeu și a planului Său cu omenirea. De asemnea, prin aceste descoperiri nu trebuie să afirmăm că implicațiile rugăciunii pot fi înțelese pe deplin de către om, ci trebuie să acceptăm că ea este o taină!

Așadar, prin rugăciune nu numai primim vindecare pentru sufletul și trupul nostru, ci chiar ne păstrăm sănătatea atât a sufletului dar și a trupului!

Rugați-vă neîncetat!!!

Sursa: www.orizonturi123.wordpress.com

miercuri, august 26, 2009

Smecher sau crestin ?


Anul trecut trecusem printr-un oras renumit din Romania. Orasul era insorit, iar cand soarele isi face aparitia pe strazile stramte vei observa ca cetatenii orcarui oras vor fi prezenti in comunitate. Supriza cea mai mare este prezenta smecherilor care se grabesc, fiind infometati de vedetism, sa ne impresioneze cu smecheria lor. Smecher sau cool sunt sloganele acestora, iar daca nu intelegi ceea ce vor sa-ti comunice, nu te ingrijora prea mult, deoarece jobul lor este de a se asigura ca vei intelege mesajul lor. Totusi, a fi smecher nu inseamna a fi prost, dar din nefericire multi sunt.

1. Crestinul, un smecher talentat sau …?

Cu siguranta fiecare suntem familiarizati cu subiectul ales in acest articol. Fiecare am fost impresionati sau dezinteresati de actorii sau smecherii talentati. Undeva in sinele nostru, fiecare dorim sa fim un smecher finut (si de success) insa este oare corect sa fim un crestin si in acelasi timp un smecher talentat? Biblic vorbind, Scriptura nu ne prezinta o astfel de mentalitate. Nu gasim in Cuvantul lui Dumnezeu promovarea unei imaginii persoanale, ci mai degraba, Dumnezeu ne chema sa fim alaturi de cei care au nevoie de ajutorul nostru. A fi smecher inseamna a pretinde ca toata lumea sa priveasca doar spre noi, insa o astfel de maxima atentie ne readuce aminte de conotatia cuvantului idolatrie. Nu doar atat, a alege sa pretindem ca toata lumea trebuie sa priveasca spre tine, este un aspect extrem de costisitor. Pentru ai impresiona pe oameni, mai intai, trebuie sa scoti la suprafata o imagine deosebita si uluitoare, astfel incat lumea chiar sa fie atrasa spre tine. O astfel de imagine nu poate fi realizata cu usurinta, iar pentru o persoana care doreste sa tinda spre aceasta tinta, ar trebui sa inteleaga pericolele emotionale si financiare. Asemenea, limbajul si atitudinea unei astfel de persoane va impresiona o persoana in mod negativ. Oare va readuceti aminte de astfel de incidente neplacute?

2. Nu te mai promova!

Pentru a fi smecher, asa cum am observat mai sus, inseamna a ne promova pe noi insine, iar o astfel de metoda ne directioneaza dinspre Dumnezeu spre noi insine. Desigur, asta este idolatrie, iar idolatria este periculoasa si daunatoare vietii tale. Costul idolatriei este despartirea de Dumnezeu si despartirea de oameni. Pentru a intelege mai bine despre ceea ce discutam, va invit sa calatoriti in cartea Proverbelor, deoarece in aceasta carte smecherul este considerat ca a fiind un nebun. Aceasta caracterizare este foarte aspra insa este foarte adevarata deoarece nebunul, in nebunia lui, afirma ca nu exista Dumnezeu, ci doar el insusi. Iata, ca in aceasta etica, promovarea nebunului este mult mai importanta decat ceea a creatorului sau. Daca sunteti de acord cu imaginea de mai sus, atunci este corect sa luam o atitudine asupra acestei etici prin a ne oprii din aceasta nebunie. Trebuie sa incetinim din a cotinua sa ii impresionam pe oameni cu ceea ce avem sau ceea ce nu avem. Trebuie sa ne oprim din a veni la biserica cu mercedesul doar pentru a atrage atentia tinerei generatii. In practica, vorbim despre o mentalitate si un caracter ca nu va incerca sau continua sa promoveze imaginea noastra.

Un om intelept nu isi va arunca averile sau intelepciunea la orice colt de strada, ci dimpotriva, va incerca sa imparta ceea ce are cu cei care au nevoie sau care sunt in cautarea acesteia. Astfel, ca si crestini, noi suntem indemnati sa nu ne promovam pe noi insine, ci pe Cristos, deoarece El este Cel care ne-a rascumparat din nebunia in care am crescut si in care ne-am inradacinat atat de comfortabil.

3. Vrei sa fi un crestin autentic? Ajuta-ti aproapele!

Vreiti sa va dati mareoi inaintea prietenilor dumneavoastra? Promovati-L pe Cristos (si ceea ce El a facut pentru tine). In acelasi timp, este crucial sa intelegem ca tot ceea ce avem ne-a fost dat cu un scop, de ai ajuta pe cei care au nevoie de o parte din ceea ce avem. Noi nu am primit doar pentru a pastra (fiind egoisti), ci am primit pentru a darui. Un smecher nu daruieste, ci iroseste!

Ce ar fi daca -in loc sa ne infatisam inaintea prietenilor cu anumite obiecte (de ultima generatie sau ragnet) – am alege sa-i ajutam pe cei care nu au nici o sansa de a se ingriji de nevoile personale sau emotionale. O astfel de actiune ne va ajuta sa intelegem cat de importanta este imaginea unui crestin intr-o societate sumbra si nemiloasa. Nu doar atat, dar atunci cand ajutam aproapele nostru, noi reflectam un adevar suprem, si anume, Dumnezeu este Cel care ne-a ajutat (si continua sa ne ajute) in tot ceea ce am facut. Fara Dumnezeu noi nu am experimenta nevoia de a ajuta sau de a fi un mijloc de binecuvantare pentru cei din jur. Vrei sa fi un crestin autentic? Ajuta-ti aproapele … iar mai apoi vei deveni un crestin autentic.

4. Fii un crestin intelept si nu un smecher (idiot)

Credeti-ma ca m-am saturat de acei crestini care vor sa fie smecheri pe seama altora. M-am saturat de cei care vin la biserica (cu toate fitusagurile) doar pentru a se ridica mai presus de altii, sau care prin imaginea pe care o promoveaza, aleg sa distruga credinta celor slabi. M-am saturat de prostia existenta intre cei care pretind ca sunt cineva … de cei care se lauda ca sunt cineva datorita eforturilor depuse de alte persoane … m-am saturat de cei care ies in fata bisericii pentru a canta sau a predica, iar mai apoi, nici nu sunt in stare sa se ingrijeasca de cei care sunt in nevoi. Nu m-am gandit ca Biserica lui Cristos este napastuita de idioti care doresc sa distruga imaginea lui Cristos si a Evangheliei Sale. A sosit vremea in care trebuie sa afirmam cu tarie, ca astfel de lucruri sunt de proasta calitate si trebuiesc inlocuite cu cele care au calitate si modestitate. Insa pentru a rectifica aceasta imagine, este necesar sa ne intoarcem nu spre biserica, ci spre Cristos. Trebuie sa venim inaintea Acestuia de a ne marturisii pacatele. Trebuie sa ne departam de idolatria personala spre Cristos.

Vrei sa fi un smecher, aruncati atitudinea de nubun si idiot in focurile iadului, si mai apoi, arunca-te la picioarele Celui care a biruit moarte si care este intelepciunea lui Dumnezeu. Vrei sa fi smecher, aseazate in Cristos, si acolo vei descoperi ca smecheria nu face parte din Imparatia lui Dumnezeu. Acolo vei descoprei ca Dumnezeu uraste nebunia si idiotismul omului necurat.

Vrei sa fi smecher? Distruge smecheria!

Scris de Cosmin Pascu



Evolutia crestinismului in 90 de secunde


Istoria religiilor prezentata in mod extraordinar. 5000 de ani in 90 de secunde... Aici putem vedea evolutia crestinismului in istorie.

marți, august 25, 2009

Obama a declarat: SUA nu e o tara crestina !


Barack Obama a declarat de două ori că SUA nu mai este o ţară creştină. Apoi, la prima sa vizită peste mări a declarat liderilor musulmani: “noi nu ne considerăm o naţiune creştină… ne considerăm o naţiune de cetăţeni care suntem legaţi de ideale şi un set de valori. Eu cred că Turcia modernă a fost fondată pe nişte principii asemănătoare”. Ce desfigurare brutală a adevărului. Turcia este o ţară care măcelăreşte, asupreşte şi persecută pe cei ce nu sunt musulmni.

Preşedintele Obama a refuzat să aprobe Ziua Naţională de Rugăciune(o singură zi!) şi a declarat printr-un decret ca luna Iunie(o lună întreagă) să fie “Luna lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi a transsexualilor”. Puteţi citi întreaga declaraţie dând click aici. În contrast, Ronald Reagan a declarat anul 1983 fiind “Anul Bibliei”.

Stire preluata de pe: www.pasi.ro

miercuri, aprilie 29, 2009

Adevarata schimbare a vietii



După cum aluatul, atunci când este amestecat cu făina, lucrează dinăuntru în afară, tot aşa este şi cu reînnoirea inimii... Numai o schimbare exterioară nu este suficientă pentru a ne aduce în armonie cu Dumnezeu. Sunt mulţi aceia care încearcă să se schimbe corectând un obicei rău sau altul şi nădăjduiesc ca în acest fel să devină creştini; însă ei nu au început de unde trebuia. Prima noastră lucrare de îndreptare trebuie să înceapă cu inima.

Fermentul este acel ceva care acţionează în interior, determinând creşterea. Tot astfel, Duhul lui Dumnezeu ne transformă inima, pregătindu-ne pentru Împărăţia lui Dumnezeu. Totul este schimbat începând cu motivaţiile. Omul greşit acţionează în virtutea unor motivaţii egoiste, dar Domnul Hristos aşează în inima noastră motivaţia curată a iubirii de Dumnezeu şi de semeni. Astfel, se schimbă mentalitatea şi modul de a acţiona. Obiceiurile greşite şi păcătoase sunt înlocuite cu obiceiuri demne şi nobile. În final, toată viaţa se schimbă după modelul Domnului Isus Hristos.

luni, februarie 02, 2009

Sceneta crestina

Sceneta prezentata de tinerii bisericii Lumina lumii din Paris, ilustrand efectele pacatului asupra vietii unui tanar si modul in care se poate obtine eliberarea de viciile acestei lumi.

Partea 1



Partea 2