„În mod suprinzător, o serie de dovezi științifice arată că credința exprimată prin rugăciune îi poate răsplăti pe creștini cu sănătate. Prin intermediul rugăciunii, se satisface o nevoie psihologică înnăscută a omului. Aici este vorba, evident, mai ales de religia trăită spiritual, nu doar de religia manifestată social, ne explică psihologul Daniel David, profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj şi consultant la Mount Sinai School of Medicine din New York.
Dacă oamenii au disciplina rugăciunii pe o perioadă lungă de timp, recomandat fiind pe tot parcursul vieții, atunci unele schimbări ale creierului devin permanente.
Disciplina postului întăreşte sănătatea. Credinţa şi sănătatea se mai suprapun însă şi în alte moduri. Un bun exemplu este postirea pe parcursul unei zile întregi, ce duce la eliminarea toxinelor, şi la creșterea spirituală a creștinului. Dacă este ţinut cum trebuie, postul poate aduce o stare de claritate şi le poate dărui practicanţilor un sentiment de împlinire. Chiar dacă nu este sănătos din punct de vedere biologic, întrucât creierul trebuie să se hrănească cu multe calorii pentru a rămâne funcţional, pacea care însoţeşte aceste fenomen întăreşte postirea şi îl răsplăteşte pe practicant pentru efort la acelaşi nivel psihosomatic. Cu toate acestea, elementul spiritual care se intersectează cel mai natural cu sănătatea la majoritatea credincioşilor este rugăciunea.
Importanţi teologi cred în puterea rugăciunii de protecţie de a-i ajuta pe bolnavi, iar importanţi oameni de ştiinţă i-au dedicat peste 6.000 de studii doar din 2000 încoace. În 1988, cardiologul Randolph Byrd a descoperit că pacienţii pentru binele cărora s-au rugat alţii au învins boala mai bine decât cei care nu au avut parte de aceasta.
Aşa cum avem înnăscute nevoile de hrană, apă, oxigen etc., avem înnăscută şi nevoia de rugăciune.” (Sursa: Cotidianul)
Aceste descoperiri arată încă o dată că știința confirmă Scriptura și scoate în evidență măreția înțelepciunii lui Dumnezeu și a planului Său cu omenirea. De asemnea, prin aceste descoperiri nu trebuie să afirmăm că implicațiile rugăciunii pot fi înțelese pe deplin de către om, ci trebuie să acceptăm că ea este o taină!
Așadar, prin rugăciune nu numai primim vindecare pentru sufletul și trupul nostru, ci chiar ne păstrăm sănătatea atât a sufletului dar și a trupului!
Rugați-vă neîncetat!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu